Recept na perník s jablky


Dnes si přineseme k vám do kuchyně jeden úžasný recept, který zaručeně ohromí vaše chuťové pohárky – recept na perník s jablky. Tento lahodný dezert spojuje chuťové bohatství perníku s osvěžující sladkostí jablek. Připravte se na vůni, která se bude šířit po vaší kuchyni a na chuť, která vám přinese spoustu radosti.

Potřebné ingredience:

Pro přípravu tohoto lahodného perníku s jablky budete potřebovat následující ingredience:

  • 250g hladké mouky
  • 150g medu
  • 100g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 100g másla
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 jablka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup přípravy:

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si formu na pečení perníku, kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2. Ve velké míse smícháme hladkou mouku s perníkovým kořením, práškem do pečiva a špetkou soli.

3. V další míse rozpustíme máslo a smícháme ho s medem a třtinovým cukrem.

4. Postupně přidáváme vejce a důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladkou hmotu.

5. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.

6. Nakonec přidáme naše nakrájená jablka do těsta a opatrně je zapracujeme.

7. Hotové těsto přelijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby.

8. Pečeme asi 40-45 minut, nebo dokud perník nezezlátne a neuprostřed nesmírá.

9. Po upečení necháme perník vychladnout v misce, poté ho můžeme nakrájet a podávat.

Tipy pro dokonalý perník s jablky:

– Při krájení jablek si dejte pozor, aby kousky byly co nejrovnoměrnější, aby se perník pekl rovnoměrně.

– Přidejte do těsta trochu nastrouhané citronové kůry pro osvěžující nádech.

– Před podáváním můžete perník ozdobit polevou z cukru nebo posypat moučkovým cukrem.

Tak a hotovo! Teď už jen stačí nasadit na zapečení a těšit se na ten úžasný moment, kdy se vaše kuchyně zaplní vůní perníku a jablíček. Přejeme vám dobrou chuť!

Varianty receptu s jablky:

Existuje mnoho variant receptu na perník s jablky, které můžete vyzkoušet podle svých preferencí. Jednou z možností je přidání ořechů, jako jsou vlašské ořechy nebo mandle, do těsta pro zvýraznění textury a chuti dezertu. Další možností je nahrazení medu jiným sladidlem, například javorovým sirupem nebo agávovým sirupem, pro jemnější sladkou chuť. Experimentujte s přidáním dalších koření, jako je skořice nebo hřebíček, pro zajímavé nové vrstvy chuti.

Doporučení pro výběr jablek:

Při přípravě perníku s jablky je důležité vybrat správný druh jablek. Pro tento recept se hodí odrůdy jablek, které jsou sladké a šťavnaté, jako například Gala, Honeycrisp nebo Fuji. Tyto odrůdy jablek dodají perníku intenzivní ovocnou chuť a krásnou šťavnatost.

Ingredience Množství
250g hladké mouky 150g medu
100g třtinového cukru 2 vejce
100g másla 2 lžičky perníkového koření
2 jablka 1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

Nejčastěji kladené otázky:

  • Jak dlouho vydrží perník s jablky čerstvý?
  • Mohu použít jiné ovoce než jablka?
  • Je možné přidat do těsta ořechy?
  • Jak dlouho trvá příprava tohoto dezertu?

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář