Recept na hrnkovou buchtu s tvarohem


Hrnková buchta s tvarohem je jedním z těch receptů, které nejenže chutnají úžasně, ale jsou i relativně snadné na přípravu. Tato delikatesa je oblíbená pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Pokud máte rádi sladké pochoutky, pak je tento recept právě pro vás!

Potřebné suroviny

Pro přípravu hrnkové buchty s tvarohem budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek tvarohu
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • Olej nebo máslo na vymazání hrnečků

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny a předehřejte troubu na 180°C.

2. Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem, dokud nedostanete hladkou směs.

3. Poté přidejte vejce a důkladně promíchejte.

4. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

5. Hrnek nebo formičky na muffiny vymažte olejem nebo máslem a naplňte je připraveným těstem asi do dvou třetin jejich výšky.

6. Buchty dejte péct do předehřáté trouby a pečte je asi 20-25 minut, nebo dokud nezežloutnou a nevykřesají se z nich lahodné vůně.

7. Hotové buchty vyndejte z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Poté je můžete podávat a ozdobit podle vašeho vkusu.

Tipy a rady

– Pokud máte rádi v buchtách kousky ovoce, můžete do těsta přidat na menší kousky nakrájené jahody, maliny nebo borůvky.

– Pro výraznější chuť můžete do těsta přidat trochu citronové kůry nebo vanilkového extraktu.

– Pokud chcete buchty udělat ještě vzdušnější, můžete do těsta přidat trochu šlehačky.

– Nezapomeňte pečící formu nebo hrnečky před použitím dobře vymazat, aby se buchty lépe vyklopily.

– Tvaroh můžete nahradit i jiným sýrem, jako je například mascarpone nebo ricotta.

Užívejte si vaši hrnkovou buchtu s tvarohem!

Další varianty hrnkové buchty

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, můžete vyzkoušet různé varianty hrnkové buchty. Jednou z možností je přidání kávy do těsta, což dodá buchtě jemnou kávovou chuť. Další variantou může být přidání kousků čokolády do těsta, čímž získáte lahodnou čokoládovou buchtu.

Jak správně vymazat formu?

Správné vymazání formy je klíčové pro to, aby se buchty nepřilepily. Můžete použít klasické máslo nebo olej, ale pokud máte rádi intenzivnější chuť, zkuste použít rozpuštěné máslo s trochou skořice nebo kakaa.

Surovina Množství
Hladká mouka 1 hrnek
Tvaroh 1 hrnek
Cukr 1 hrnek
Máslo 1/2 hrnku
Vejce 2 kusy
Vanilkový cukr 1 sáček
Prášek do pečiva 1 balení
Špetka soli
Olej nebo máslo na vymazání

Možnosti ozdobení buchty

Pro ozdobení buchty můžete použít různé ingredience. Například můžete připravit cukrovou polevu, kterou přelijete přes buchty po upečení. Další možností je posypání povrchu buchty strouhaným kokosem nebo čerstvým ovocem.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář