Recept na langoše s jogurtem


Zdravím vás, milí čtenáři! Dnes vám přinášíme jedinečný recept na lahodné langoše s jogurtem. Tato kombinace chutí a vůní vás určitě nadchne a zaujme vaše chuťové buňky. Připravte se na kulinářský zážitek, který si budete pamatovat!

Jak připravit langoše

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou v mnoha zemích a jejich příprava je velmi snadná. Nejprve si připravíme těsto:

Ingredience: Množství:
Hladká mouka 500 g
Voda 300 ml
Sůl 1 lžička
Olej 2 lžíce

Do mísy si nasypeme mouku a přidáme sůl. Postupně přilijeme vodu a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto. Poté přidáme olej a znovu promícháme. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.

Mezitím si připravíme jogurtovou omáčku:

  • Jogurt
  • Česnek
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Kopřivy

Jogurt smícháme se strouhaným česnekem, solí a olivovým olejem. Na závěr přidáme nasekané kopřivy a vše důkladně promícháme.

Samotná příprava langošů

Po odpočinutí těsta ho rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka nebo tvary podle vašeho gusta. Olej si rozehřejeme na pánvi a langoše smažíme dozlatova z obou stran.

Hotové langoše potřeme připravenou jogurtovou omáčkou a můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou pro dokonalou chuťovou explozi.

Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodné pochoutky plné chutí a vůní. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že se stanou oblíbeným jídlem ve vaší kuchyni. Přejeme vám dobrou chuť!

Variace na jogurtovou omáčku

Pokud máte rádi experimentování s chutěmi, můžete vyzkoušet různé variace jogurtové omáčky k langošům. Místo klasického jogurtu můžete použít řecký jogurt, který dodá omáčce hutnější konzistenci a bohatší chuťový zážitek. Kromě česneku a soli můžete přidat i jemně nasekaný čerstvý kopr nebo bazalku pro osvěžující aroma. Další možností je přidání mletého černého pepře pro pikantnější nádech. Fantazii se meze nekladou!

Jak upravit těsto

Pokud preferujete jiné složení těsta než klasické receptu, můžete experimentovat s přidáním různých bylinek a koření. Například do těsta můžete přidat sušené oregano nebo bazalku pro vůni Středomoří. Pro pestřejší chuť můžete přidat i kari, kurkumu nebo papriku. Takovéto koření dodá langošům nejen lahodnou chuť, ale i atraktivní barvu.

Nejčastěji kladené otázky

Otázka Odpověď
Jak dlouho trvá příprava langošů? Příprava těsta zabere asi 10-15 minut, následně je potřeba nechat ho odpočinout asi 30 minut. Samotné smažení langošů pak trvá asi 2-3 minuty na každou stranu.
Jak dlouho vydrží langoše čerstvé? Nejlépe chutnají hned po přípravě, ale můžete je uchovat v uzavřené nádobě až do druhého dne. Po ohřátí však mohou ztratit svou křupavost.
Je možné langoše připravit bez lepku? Ano, můžete použít bezlepkovou mouku nebo směs bezlepkových mouk, například z rýžové, kukuřičné a pohankové mouky.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář