Recept na čínu z kuřecího masa

Čína z kuřecího masa je oblíbeným pokrmem po celém světě. Je to jednoduché a chutné jídlo, které se rychle připraví a oslní vaše chuťové buňky. V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit dokonalou čínu z kuřecího masa, která vás určitě potěší.

Potřebné suroviny:

Pro přípravu číny z kuřecího masa budete potřebovat následující suroviny:

  • Kuřecí prsa (cca 500g)
  • Sojová omáčka (4 lžíce)
  • Med (2 lžíce)
  • Olivový olej (2 lžíce)
  • Česnek (3 stroužky)
  • Kulatá cibule (1 kus)
  • Kuřecí vývar (200ml)
  • Kuřecí vývar (200ml)
  • Kuřecí vývar (200ml)
  • Kuřecí vývar (200ml)

Postup přípravy:

Začněte tím, že si připravíte všechny suroviny. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a důkladně je očistěte. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Kulatou cibuli očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

V misce smíchejte sojovou omáčku, med, olivový olej a nasekaný česnek. Tuto marinádu nalijte na nakrájená kuřecí prsa a nechte je marinovat minimálně 30 minut. Čím déle budou maso marinovat, tím lépe se do něj promísí chuťové přísady.

Mezitím si připravte wok nebo hlubokou pánev a rozehřejte ji na střední teplotu. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji dozlatova. Poté přidejte marinovaná kuřecí prsa spolu s marinádou a restujte je společně s cibulí, dokud nejsou maso křehké a dobře propečené.

Když je kuřecí maso hotové, přidejte do pánve kuřecí vývar a nechte všechny přísady provařit asi 5 minut. Takto získáte krémovou a chutnou omáčku, která dokonale propojí všechny přísady a dodá jim bohatou chuť.

Hotovou čínu z kuřecího masa podávejte s rýží nebo čerstvou zeleninovou salátem. Je to skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři, která se určitě stane oblíbenou pochoutkou vaší rodiny.

Závěr:

Tento recept na čínu z kuřecího masa je jednoduchý a chutný. S použitím kvalitních surovin a správné techniky přípravy získáte lahodné jídlo, které si zamilujete. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si skvělou čínu z kuřecího masa pro své blízké.

Možnosti variantních ingrediencí:

Kromě tradičních surovin můžete experimentovat s různými variantami, které mohou dodat vaší číně z kuřecího masa zajímavou chuťovou nuanci. Zkuste například přidat do marinády trochu červeného vína nebo zázvoru pro pikantnější chuť. Místo medu můžete použít agávový nebo javorový sirup pro jemnější sladkost. Pokud preferujete vegetariánskou verzi, můžete nahradit kuřecí maso tofu nebo seitanem a přidat více zeleniny jako například papriku, mrkev nebo bambusové výhonky.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Jak dlouho má maso marinovat? Ideálně by maso mělo marinovat minimálně 30 minut, ale pokud máte čas, můžete ho nechat marinovat i několik hodin, čímž se prohloubí chuťový zážitek.
Mohu použít jiný typ masa? Ano, recept je velmi flexibilní a můžete použít i jiné druhy masa, jako například vepřové nebo krůtí. Dbejte však na to, aby bylo maso nakrájené na menší kousky a dobře marinované.
Co dělat, pokud nemám wok? Pokud nemáte wok, můžete použít běžnou hlubokou pánev. Důležité je, aby byla pánev dobře rozpálená před přidáním masa a aby se maso křehké a dobře propečené.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář