Ne vejce, ale drahokam: Vezmeme zeleninu a ocet a získáme smaragdové skořápky.

Ne vejce, ale drahokam: Vezmeme zeleninu a ocet a získáme smaragdové skořápky.

Barvená vajíčka jsou tradiční pochoutkou na velikonočním stole. Samotný proces je důležitou a všeobecně oblíbenou tradicí, která navozuje sváteční náladu.

Abyste se vyhnuli prasknutí vajíčka před barvením, zkontrolujte jeho čerstvost tak, že ho vhodíte do sklenice s vodou. Pokud plave, výrobek není čerstvý.

Před vařením nechte vejce několik hodin při pokojové teplotě. Jejich povrch otřete běžným alkoholovým roztokem a houbičkou.

Při vaření vejce často praskne a bílek z něj vytéká. Abyste tomu zabránili, přidejte do vody sůl v poměru 1 polévková lžíce na 2 litry vody.

Nabízíme vám originální a jednoduchý způsob barvení vajec. Získají krásnou smaragdovou barvu. Budete potřebovat špenát.

Zalijte 1 kg listů 2 litry vroucí vody. Voda by měla získat zelenou barvu.

Přidejte 1 lžíci citronové šťávy a 2 lžíce octa. Rozvařte vejce a spusťte je do odvaru. Čím déle budou v tekutině, tím sytější bude barva.

Ne vejce, ale drahokam: Vezmeme zeleninu a ocet a získáme smaragdové skořápky.

Přejít nahoru