Výborně se hodí k vajíčkům, uzeninám a sendvičům. Tato omáčka jednoznačně předčí tatarku i jakoukoli jinou omáčku.

Výborně se hodí k vajíčkům, uzeninám a sendvičům. Tato omáčka jednoznačně předčí tatarku i jakoukoli jinou omáčku.

Přidáváte do všech jídel střídavě majonézu, hořčici a kečup? Pokud zvládnete náš dnešní recept, nahradíte všechny ostatní omáčky touto. Je hustá, krémová, má lahodně žlutou barvu a připravíte ji za pár minut ze surovin, které máte po ruce. Hodit se bude i trocha okurky a šťávy.

Pokud do všech jídel neustále přidáváte majonézu, nedivím se, že se pro vás tato omáčka stala trochu všední. Máme pro vás úplně jiný, mnohem chutnější recept na omáčku, která jistě okouzlí vaše blízké na Velikonoce i jiné svátky. Je hustá, sytá, ale ne pikantní, a má krásnou, atraktivní žlutou barvu. Ne, není to hořčice, ale oblíbená dánská omáčka remuláda. Co se k remuládě hodí? Je to univerzální omáčka, která dokonale zvýrazní chuť domácích hamburgerů, rohlíků, hot dogů, ale i vajec, uzenin a grilované zeleniny. Jedná se jen o několik málo ingrediencí, ale okurky a trocha marinády se hodí na dlouhou cestu. Zbytek je na dvě stě procent po ruce.

Na maso, vejce a sendviče. Tato omáčka je lepší než tatarská.

Ingredients:

  • Příprava: 3 plné polévkové lžíce majonézy,
  • 3 lžíce řeckého jogurtu,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 3 malé okurky,
  • 1 malá cibule, doporučuji šalotku,
  • 2 lžíce nakládaných okurek,
  • sůl, pepř, špetka pálivé papriky, rovná lžička kari,
  • volitelně vejce natvrdo.

Dánská omáčka – způsob přípravy:

Výborně se hodí k vajíčkům, uzeninám a sendvičům. Tato omáčka jednoznačně předčí tatarku i jakoukoli jinou omáčku.

  1. Cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky (můžeme ji také nastrouhat na hrubém struhadle ) a přidáme trochu cukru, aby změkla a ztratila hořkou chuť. Stejným způsobem nakrájejte okurky. Pokud chcete přidat vejce uvařené natvrdo, nakrájejte je na malé kostičky nebo je také nastrouhejte.
  2. Všechny ingredience dejte do mísy, přidejte majonézu, jogurt a hořčici. Dochutíme pepřem, paprikou a kari. Vše společně promíchejte.
  3. V případě potřeby můžete přidat více soli a šťávu z okurek, abyste zvýraznili chuť omáčky. Znovu promíchejte a dejte do lednice, aby se chutě spojily.

Napsat komentář