Recept na hrnkovou buchtu s kakaem


Hrnková buchta s kakaem je lahodným dezertem, který si zamiluje celá rodina. Tato jednoduchá a rychlá varianta přípravy buchty oceníte zejména ve chvíli, kdy toužíte po něčem sladkém, ale nechcete strávit hodiny u sporáku. S trochou kreativity a pár základními surovinami můžete připravit tuto skvělou pochoutku, která okoření váš jídelníček.

Ingredience:

Pro přípravu hrnkové buchty s kakaem budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku kakaa
  • ½ hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • vanilkový extrakt podle chuti

Postup:

1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si hrnky.

2. Ve velké míse smícháme suché ingredience – mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a špetku soli.

3. V jiné misce rozšleháme vejce spolu s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem.

4. Suché ingredience postupně vmícháme do tekutých, dokud nedostaneme hladké těsto.

5. Těsto rozdělíme do hrnků, které jsme připravili, a vložíme do předehřáté trouby.

6. Pečeme přibližně 20-25 minut, nebo dokud buchty nevyrostou a nejsou pevné na dotek.

7. Hotové buchty necháme chvíli vychladnout a můžeme servírovat. Pokud máte rádi, můžete je posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou.

Tips:

– Pokud nemáte kakao, můžete použít čokoládový pudinkový prášek.

– Přidání nasekaných ořechů nebo kousků čokolády do těsta dodá buchtě zajímavou chuťovou variaci.

– Nezapomeňte hrnky vymazat olejem nebo vystelit papírovými košíčky, aby se buchty lépe vyndávaly.

S touto jednoduchou recepturou na hrnkovou buchtu s kakaem si užijete sladkou chuťovou lahůdku, kterou si oblíbí celá rodina. A co je nejlepší, příprava je opravdu rychlá a jednoduchá. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!

Varianty a úpravy receptu:

Pokud máte rádi různorodost, můžete vyzkoušet několik zajímavých variant této hrnkové buchty s kakaem. Zde jsou některé nápady, jak můžete recept upravit podle svých chutí:

Varianty Popis
Kokosová verze Přidejte do těsta strouhaný kokos nebo kokosové mléko pro exotickou chuť.
Oranžová buchta Přidejte trochu pomerančové kůry a šťávy do těsta pro osvěžující citrusovou příchuť.
Medová variace Vyměňte část cukru za med a přidejte trochu skořice pro medovou buchtu.

Nejčastěji kladené otázky:

  • Jak dlouho se hrnková buchta peče?
  • Je možné použít jiný olej než klasický rostlinný olej?
  • Mohu nahradit mléko rostlinným nápojem, jako je mandlové mléko?

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář