Recept na hrnkovou buchtu s pudinkem


Hrnková buchta s pudinkem je lahodný dezert, který si zamilujete nejen vy, ale i vaše celá rodina. Tento recept kombinuje měkkou, vláčnou buchtu s krémovým pudinkem, vytvářející skvělou chuťovou harmonii. A co je nejlepší, připravíte ji snadno a rychle přímo v hrníčcích, což znamená méně nádobí a rychlejší čas strávený u stolu s dobrotou v ústech.

Potřebné suroviny:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • na zdobení: moučkový cukr

Postup:

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si hrnky. V každém hrníčku vysteleme dno pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou.

2. Ve větší míse smícháme suché ingredience, tedy hladkou mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.

3. V jiné míse rozšleháme vejce, přidáme mléko a olej, a dobře promícháme.

4. Postupně vmícháme suché ingredience do tekutých, dokud nedostaneme hladké těsto bez hrudek.

5. Nyní si připravíme vanilkový pudink dle návodu na obalu, ale pouze do stavu, kdy je pudink stále tekutý.

6. Do připravených hrnků nalijeme do dna trochu těsta, poté na to přidáme lžíci vanilkového pudinku a znovu těsto, tak aby hrnky byly naplněny zhruba z poloviny.

7. Hrnky s těstem a pudinkem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou buchty zlatavé.

8. Hotové buchty vyndáme z trouby a necháme je vychladnout. Poté můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat.

Další tipy:

– Můžete do těsta přidat i kousky ovoce jako například maliny nebo borůvky pro osvěžující chuť.

– Experimentujte s různými druhy pudinků, jako je čokoládový nebo pistáciový, pro různorodost.

– Pokud nemáte hrnky, můžete použít i jiné menší pekáče nebo formičky na muffiny.

Sledování tohoto jednoduchého receptu vám zajistí výborný dezert, kterým okořeníte jakoukoliv příležitost. Hrnková buchta s pudinkem je oblíbená pochoutka pro každého, kdo má rád sladké dobroty. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy ještě dnes!

Varianty a úpravy receptu:

– Namísto vanilkového pudinku můžete vyzkoušet jiné příchutě, jako je například banánový, kokosový nebo pistáciový, pro zajímavou změnu chuti.

– Pokud preferujete intenzivnější chuť, můžete do těsta přidat trochu skořice nebo kardamomu.

– Pro pestřejší vzhled můžete přidat do těsta kousky čokolády, ořechy nebo sušené ovoce.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Je možné použít jiný typ mouky? Ano, můžete experimentovat s jinými druhy mouky, jako je například celozrnná mouka nebo mouka mandlová, ale může to ovlivnit konzistenci buchty.
Dá se tento recept připravit bez vajec? Ano, můžete vajec vynechat a použít alternativy, jako je například banán nebo lněné semínko namočené ve vodě.
Jak dlouho se buchty udrží čerstvé? Nejlépe chutnají, když jsou čerstvé, ale můžete je uchovat v uzavřené nádobě až 2-3 dny.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář