Recept na bábovku s tvarohem

Vítejte ve světě lahodných dezertů! Pokud hledáte recept na bábovku s tvarohem, jste na správném místě. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci nadýchané bábovky s jemnou chutí tvarohu, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky.

Potřebné ingredience:

Zde jsou ingredience, které budete potřebovat k přípravě této lahodné bábovky s tvarohem:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g tvarohu
  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • špetka soli

Postup přípravy:

Připravte si všechny potřebné ingredience a ujistěte se, že máte dostatek mísy a pekáče pro vaši bábovku.

1. Nejprve rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme pekáč máslem a vysypeme ho moukou, aby se bábovka lépe vyklopila.

2. Ve velké míse smícháme tvaroh s cukrem dohladka. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a žloutky. Vše důkladně promícháme.

3. Ve druhé míse vyšleháme bílky s špetkou soli do tuhého sněhu.

4. Postupně do směsi s tvarohem přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a promícháme dohladka.

5. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

6. Hotovou směs přelijeme do připraveného pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 40–50 minut, nebo dokud bábovka nezměkne a nezezlátne na povrchu.

Podávání:

Bábovku necháme vychladnout v pekáči, poté ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté ji můžeme podávat s čerstvým ovocem, šlehačkou nebo jen tak samotnou. Dobrou chuť!

Varianty receptu:

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, můžete vyzkoušet několik variant tohoto receptu na bábovku s tvarohem. Zde jsou některé možnosti:

  • Přidání kousků čerstvého ovoce, jako jsou borůvky nebo maliny, do těsta pro extra šťavnatost.
  • Přidání kávového extraktu do těsta pro příjemnou kávovou příchuť.
  • Pro zvýšení jemnosti těsta můžete použít ricottu místo tvarohu.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Jak dlouho trvá příprava této bábovky? Příprava zabere zhruba 20 minut a pečení pak dalších 40–50 minut.
Mohu použít jiný druh tvarohu? Ano, můžete použít i jiný typ tvarohu podle vaší preference.
Dá se tato bábovka zamrazit? Ano, tuto bábovku lze zamrazit až na 3 měsíce. Před podáváním ji nechte úplně rozmrazit.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář