Kuchyně: existuje jeden důvod, proč byste nikdy neměli dávat citrony do mísy

Kuchyně: existuje jeden důvod, proč byste nikdy neměli dávat citrony do mísy

Při správném skladování vydrží citrony čerstvé i několik týdnů. Nikdy by však neměly být skladovány v míse.

Citrony jsou zdrojem vitamínů. Bohužel citrusové plody mají tendenci rychle plesnivět a kazit se – obvykle v důsledku nesprávného skladování.

Citrony by nikdy neměly být skladovány v míse.

Ať už v kuchyni nebo na jídelním stole, váza s citrony nejen krásně vypadá, ale je také praktická, protože citrusové plody jsou vždy po ruce.

Skladování citronů v otevřené míse nebo nádobě se však nedoporučuje. V důsledku toho rychle ztrácejí chuť, plesniví a brzy vysychají.

Citrony je lepší skladovat ve vzduchotěsné nádobě, například ve sklenici nebo zipovém sáčku. Takto citrusy nejenže vydrží měsíc čerstvé, ale hlavně zůstanou šťavnaté.

Citrony neskladujte vedle jablek nebo rajčat.

Pokud je přece jen chcete skladovat v otevřené nádobě, ujistěte se, že jsou uloženy na co nejchladnějším místě a mimo dosah slunce.

Nemělo by však být příliš chladno – citrony nepatří do lednice. Důležité je také nechat mezi citrony určitý prostor. Pokud chcete citrusové plody skladovat delší dobu, měli byste sáček vyjmout.

Vlhkost podporuje růst plísní, proto je vhodné pod citrony položit noviny. Papír pohlcuje vlhkost a snižuje tak riziko vzniku plísní.

Citrony by se neměly skladovat vedle jablek nebo rajčat, protože etylen uvolňovaný těmito plody urychluje proces zrání citronů a způsobuje jejich rychlejší kažení.

Kuchyně: existuje jeden důvod, proč byste nikdy neměli dávat citrony do mísy

Mimochodem, bio citrony mají tendenci plesnivět ještě rychleji, protože nejsou pěstovány s použitím syntetických chemických pesticidů. Rozkrojené citrony lze krátkodobě skladovat v chladničce, nejdéle však jeden nebo dva dny. Čerstvě vymačkaná citronová šťáva by se měla uchovávat ve vzduchotěsné nádobě v chladničce a lze ji skladovat také až dva dny.

Napsat komentář