O Velikonocích se vajíčka proměňují v nejrůznější kulinářské pochoutky. I když klasika jde stranou, občas stojí za to vyzkoušet něco nového. vaření skotských vajec: zdají se být náročná na přípravu, ale ve skutečnosti stačí trocha cviku a rychle nám jdou od ruky. Jak se dělají skotská vejce? Celý recept najdete níže.
- Skotská vejce:
Pokud někoho zajímá, jak skotská vejce vypadají, rychle mu to vysvětlíme. Nejde o nic jiného než o vejce uvařená natvrdo obklopená masem a usmažená. Tento pokrm se bude hodit nejen na velikonoční stůl, ale i tehdy, když chceme potěšit své hosty. Navíc je stačí podávat s bramborami, přelít omáčkou (například křenovou) a přidat salát. Jak vidíte, večeře dopadla originálně! Jak připravit skotská vejce? Zde je celý recept
Ingredience na skotská vejce
- 500 g mletého vepřového plecka
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 1 masové vejce
- snítka rozmarýnu
- 1 lžička sladké uzené papriky
- 0,5 lžičky pálivé papriky
- špetka muškátového oříšku
- 4 filety ze sardelí
- 1 lžička mouky
- sůl
- pepř
Kromě toho:
- strouhanka
- rozpuštěné máslo na smažení
Jak uvařit skotská vejce?
- Maso ochutíme jemně nasekaným rozmarýnem, paprikou, muškátovým oříškem a velmi jemně nasekanými sardelovými filety.
- Rozklepněte vejce.
- Přisypeme mouku.
- Osolte a opepřete.
- Důkladně prohněteme.
- Hmotu rozdělíme na 6 dílů.
- Masem pokryjte vejce uvařená natvrdo.
- posypeme strouhankou a usmažíme.