Ideální na Velikonoce nebo na večírek. Stačí jeden a váš žaludek se rychle zaplní.

Ideální na Velikonoce nebo na večírek. Stačí jeden a váš žaludek se rychle zaplní.

O Velikonocích se vajíčka proměňují v nejrůznější kulinářské pochoutky. I když klasika jde stranou, občas stojí za to vyzkoušet něco nového. vaření skotských vajec: zdají se být náročná na přípravu, ale ve skutečnosti stačí trocha cviku a rychle nám jdou od ruky. Jak se dělají skotská vejce? Celý recept najdete níže.

  1. Skotská vejce:

Pokud někoho zajímá, jak skotská vejce vypadají, rychle mu to vysvětlíme. Nejde o nic jiného než o vejce uvařená natvrdo obklopená masem a usmažená. Tento pokrm se bude hodit nejen na velikonoční stůl, ale i tehdy, když chceme potěšit své hosty. Navíc je stačí podávat s bramborami, přelít omáčkou (například křenovou) a přidat salát. Jak vidíte, večeře dopadla originálně! Jak připravit skotská vejce? Zde je celý recept

Ingredience na skotská vejce

  • 500 g mletého vepřového plecka
  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 1 masové vejce
  • snítka rozmarýnu
  • 1 lžička sladké uzené papriky
  • 0,5 lžičky pálivé papriky
  • špetka muškátového oříšku
  • 4 filety ze sardelí
  • 1 lžička mouky
  • sůl
  • pepř

Kromě toho:

  • strouhanka
  • rozpuštěné máslo na smažení
  • Ideální na Velikonoce nebo na večírek. Stačí jeden a váš žaludek se rychle zaplní.

Jak uvařit skotská vejce?

  1. Maso ochutíme jemně nasekaným rozmarýnem, paprikou, muškátovým oříškem a velmi jemně nasekanými sardelovými filety.
  2. Rozklepněte vejce.
  3. Přisypeme mouku.
  4. Osolte a opepřete.
  5. Důkladně prohněteme.
  6. Hmotu rozdělíme na 6 dílů.
  7. Masem pokryjte vejce uvařená natvrdo.
  8. posypeme strouhankou a usmažíme.

Napsat komentář