Treska tmavá recept na pánvi


Pokud hledáte chutný a jednoduchý recept na přípravu tresky tmavé na pánvi, jste na správném místě. Treska tmavá, známá také jako treska černá, je lahodné mořské jídlo, které lze připravit různými způsoby. Dnes vám představím recept, kterým se vám tato ryba rozplývá v ústech, a to za použití pouze pánve a několika málo ingrediencí.

Přísady:

  • Treska tmavá filetovaná
  • Olivový olej
  • Česnek (nasekaný)
  • Citronová šťáva
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvá petrželka (nasekaná na ozdobu)

Postup:

Než začnete s přípravou, ujistěte se, že máte všechny ingredience připravené a připravené. Začněte ohřívat pánvi na střední teplotu a přidejte olivový olej. Jakmile je pánvi dostatečně rozehřátá, přidejte nasekaný česnek a nechte ho opéct, dokud nezačne vonět.

Poté přidejte filety tresky do pánve a smažte je z obou stran dozlatova. Bude to trvat asi 3-4 minuty na každé straně, v závislosti na tloušťce filetů. Během smažení občas obracíme filety, aby se zaručilo rovnoměrné upečení.

Jakmile jsou filety tresky hotové, zalijeme je čerstvou citronovou šťávou a posypeme solí a pepřem podle chuti. Tím dodáme jídlu osvěžující kyselou chuť, která perfektně doplňuje bohatou chuť tresky.

Nakonec posypeme hotová jídla nasekanou čerstvou petrželkou, což přidává svěžest a barvu do našeho pokrmu. Tímto jednoduchým postupem jsme připravili vynikající pokrm, který můžeme podávat s přílohou dle vlastního výběru, jako je například rýže nebo pečené brambory.

Závěr

Tento recept na tresku tmavou na pánvi je skvělou volbou pro rychlý a chutný pokrm. S minimem ingrediencí a krátkým časem přípravy si můžete vychutnat lahodné mořské jídlo přímo v pohodlí vašeho domova. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept dnes večeři!

Možnosti dochucení:

Kromě základních ingrediencí uvedených v receptu můžete experimentovat s různými druhy koření a bylinek pro různé chutě. Například můžete přidat kůru z citronu nebo limetky pro intenzivnější citrusovou chuť, nebo přidat čerstvé bylinky jako tymián nebo rozmarýn pro aromatický zážitek. Pro milovníky pikantních jídel může být také zajímavé přidat trochu červené papriky nebo kajenského pepře.

Doprovodné přílohy:

K této tresce tmavé na pánvi se skvěle hodí různé druhy příloh. Můžete si vybrat klasické přílohy jako vařený rýži nebo dušenou zeleninu, ale můžete také zkusit něco trochu netradičního. Například připravte bramborovou kaši s česnekem a bylinkami, nebo si udělejte zapečenou polentu s parmezánem a rajčaty. Možností je mnoho, tak si vyberte podle své chuti!

Ingredience Množství
Červená paprika (nasekaná) 1 lžička
Kajenský pepř 1/2 lžičky
Kůra z citronu nebo limetky 1 lžička

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář