Recept na výbornou domácí paštiku


Vítejte u nás, kde vám přinášíme tajemství přípravy úžasné domácí paštiky, která vaše chuťové buňky nadchne a vaše hosty překvapí. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si neodolatelnou pochoutku, která se stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.

Ingredience:

Pro přípravu této lahodné paštiky budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 g kuřecích jater
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky majoránky
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • Olivový olej

Postup:

1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Játra očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.

2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.

3. Přidejte nakrájená kuřecí játra a opékejte je asi 5 minut, dokud nezměknou.

4. Poté přidejte koření – sůl, pepř, mletý kmín, majoránku a muškátový oříšek. Promíchejte a opékejte ještě asi 2 minuty.

5. Přendejte směs do mixéru a přidejte máslo a smetanu ke šlehání. Vše dobře rozmixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

6. Hotovou paštiku přendejte do misky nebo formy a nechte ji vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně však přes noc.

Podávání:

Tuto výbornou domácí paštiku podávejte se čerstvým pečivem nebo jako součást chladného bufetu. Skvěle chutná i s křupavými toastovými chlebíčky nebo jako pomazánka k opečené bagetě.

Nyní, když znáte náš tajný recept na domácí paštiku, můžete se těšit na chvíle plné chutí a spokojenosti. Příprava je snadná a výsledek stojí za to!

Alternativní ingredience:

Pokud chcete přidat do vaší paštiky trochu odlišnou chuť, můžete experimentovat s alternativními ingrediencemi. Zde jsou některé nápady, které můžete zvážit:

Alternativní ingredience Množství
Hovězí játra 400 g
Houby (např. žampiony) 200 g
Sádlo 100 g
Červené víno 50 ml

Nejčastěji kladené otázky:

  • Jak dlouho vydrží paštika v lednici?
  • Je možné paštiku zmrazit?
  • Můžu použít jiné koření než je uvedené v receptu?
  • Existuje varianta vegetariánské paštiky?

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář