Recept na dort s mascarpone


Pokud toužíte po dokonalém dezertu, který okouzlí vaše chuťové buňky, recept na dort s mascarpone je tou správnou volbou. Tento lahodný dort spojuje krémovou mascarpone s lehkým těstem a osvěžujícími ovocnými příchutěmi. Bez dalšího zdržování se pustíme do přípravy tohoto kulinářského mistrovského díla.

Potřebné ingredience:

Pro těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva

Pro krém:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml šlehačky
  • 1 balení želatiny
  • Ovoce dle chuti (jahody, maliny, borůvky)

Postup přípravy:

1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme na kostičky nakrájené máslo a promícháme do vzniku drobenky. Poté přidáme vejce a cukr a hněteme hladké těsto.

2. Těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, nebo dokud není zlatavé.

3. Mezitím si připravíme krém. Želatinu namočíme v troše vody a necháme nabobtnat. Mascarpone smícháme s moučkovým cukrem a v mixéru přidáme šlehačku. Nakonec přidáme připravenou želatinu.

4. Na vychladlé těsto rozprostřeme připravený krém a ozdobíme plátky čerstvého ovoce podle libosti.

Podávání:

Dort s mascarpone je ideální volbou pro různé oslavy či rodinné setkání. Podávejte ho chlazený a doplňte ho šálkem dobré kávy nebo čaje. Vaši hosté si jistě pochutnají na této lahůdce a budou pochválit vaše kulinářské umění.

Závěr:

Recept na dort s mascarpone je skvělou volbou pro všechny milovníky sladkého, kteří si chtějí dopřát něco speciálního. Tento dort spojuje jedinečnou chuť mascarpone s lahodným ovocem a křehkým těstem, což z něj činí neodolatelnou pochoutku. Nezapomeňte si ho vyzkoušet a uvidíte, jak vás okouzlí svou dokonalou kombinací chutí.

Alternativní ingredience:

Pro ty, kteří by rádi vyzkoušeli jiné varianty, existují i alternativní ingredience pro tento dort s mascarpone. Místo tradičního ovoce jako jsou jahody, maliny nebo borůvky, můžete experimentovat s exotickými chutěmi jako jsou mango, kiwi nebo dokonce ananas. Tím dodáte dortu novou dimenzi a osvěžující exotickou chuť.

Veganská verze:

Pokud preferujete veganskou stravu, není to překážkou pro vychutnání tohoto skvělého dortu. Můžete nahradit vejce a máslo rostlinnými alternativami, jako je například lněný gel a rostlinné máslo. Mascarpone lze nahradit rostlinnými krémy na bázi kokosu nebo mandlí, čímž získáte veganskou verzi tohoto lahodného dezertu.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Jak dlouho se dort s mascarpone uchovává? Dort lze skladovat v chladničce až 2-3 dny, ale doporučuje se konzumovat co nejdříve pro zachování svěžesti.
Lze tento recept upravit pro bezlepkovou dietu? Ano, lze použít bezlepkovou mouku a ověřit, zda jsou ostatní ingredience bezlepkové, aby byl recept vhodný pro bezlepkovou dietu.
Je možné tento dort připravit dopředu? Ano, těsto i krém lze připravit den předem a uložit do chladničky do doby podávání.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář