Nejlepší těsto na pizzu sušené droždí

Naše společnost se pyšní představením receptu na nejlepší těsto na pizzu s použitím sušeného droždí. Pokud toužíte po dokonalé pizze, která vás okouzlí svou chutí a konzistencí, jste na správném místě.

Přísady

Pro přípravu tohoto úžasného těsta budete potřebovat následující ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí (7 g)
  • 200 ml teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1. Nejprve smíchejte mouku, sůl a cukr ve velké míse.

2. Do teplé vody přidejte sušené droždí a nechte ho asi 5 minut kvasit, dokud se nezačnou tvořit bubliny na povrchu.

3. Poté vytvořte důlek uprostřed mouky a do něj nalijte aktivované droždí a olivový olej.

4. Pomalu začněte míchat všechny ingredience dohromady, dokud nevytvoříte hladké těsto.

5. Těsto přeneste na pomoučený povrch a hnětejte ho asi 5-10 minut, dokud není elastické a pružné.

6. Vložte těsto zpět do mísy a přikryjte ho utěrkou. Nechte ho kynout asi 1-2 hodiny na teplém místě, dokud se nezdvojnásobí jeho objem.

7. Po vykynutí těsto znovu hnětejte na pomoučeném povrchu a poté rozválejte na požadovanou tloušťku a tvar pizzy.

8. Pokud preferujete křupavou kůrku, před pečením těsto nechte odpočívat asi 15 minut.

9. Poté můžete přidat oblíbené ingredience a péct při teplotě 220 °C po dobu 12-15 minut nebo dokud není pizza zlatě hnědá.

Závěr

S tímto receptem na nejlepší těsto na pizzu sušené droždí si můžete být jisti, že vaše pizza bude skvělá. Nyní je na čase si užít ten lahodný kousek Itálie přímo z vaší kuchyně!

Další možnosti těst na pizzu

Kromě receptu na nejlepší těsto na pizzu s použitím sušeného droždí existuje řada dalších variant, které můžete vyzkoušet. Mezi oblíbené patří:

Těsto Popis
Těsto s předtavením kvásku Těsto vyrobené s použitím domácího kvásku, kterému dodává charakteristickou kyselou chuť.
Těsto na pizzu s pivem Těsto získává křupavost a zvláštní chuť díky přídavku piva do těsta.
Těsto s polohrubou moukou Vyrobené s použitím polohrubé mouky, která dodává těstu jemnou strukturu a lehkost.

Nejčastěji kladené otázky

  • Jak dlouho se má těsto kynout?
  • Jaká je ideální teplota pro pečení pizzy?
  • Lze použít čerstvé droždí namísto sušeného?
  • Jaký je rozdíl mezi sušeným a čerstvým droždím?

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář