Recept na guláš z vepřového masa


Guláš z vepřového masa je klasické pokrm, kterým můžete zahřát tělo i duši. Jeho bohatá chuť a vůně udělají radost každému, kdo se k němu přisedne. Pokud chcete připravit tento lahodný guláš doma, stačí dodržet pár jednoduchých kroků.

Ingredience:

Pro přípravu guláše z vepřového masa budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 g vepřového masa (plec nebo krk)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžičku kmínu
  • 1 lžičku majoránky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Kmín a majoránka na ozdobení

Postup:

1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Mějte maso nakrájené na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno nasekané a vše ostatní připravené na dosah.

2. Na sporáku si připravte hlubší hrnec nebo rendl. Rozpalte v něm olej a na něm orestujte na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.

3. Přidejte nakrájené maso a orestujte ho spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátne.

4. Poté přidejte mletou papriku, kmín a majoránku. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.

5. Přilijte rajčatový protlak a vývar. Dobře promíchejte a nechte povařit na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a guláš nezhoustne.

6. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

7. Hotový guláš podávejte s čerstvě nakrájenou petrželkou a podle chuti můžete ozdobit kmínem a majoránkou.

Tipy a triky:

– Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete do guláše přidat trochu chilli papričky nebo červené papriky.

– Guláš bude chutnější, pokud ho necháte odpočinout alespoň 30 minut před podáváním, aby se chuťové složky propojily.

– K masu si můžete přidat i další přísady podle vaší chuti a fantazie, jako jsou papriky, brambory nebo rajčata.

Závěr:

Guláš z vepřového masa je vynikající pokrm pro vychladlé dny, kterým zahřejete nejen své tělo, ale i duši. S tímto jednoduchým receptem se vám jeho příprava podaří na jedničku. Stačí si jen připravit ingredience, následovat postup a nechat se unášet vůní, která se bude šířit po vaší kuchyni. Tak neváhejte a pusťte se do vaření tohoto lahodného guláše!

Varianty a možné úpravy:

Existuje mnoho způsobů, jak upravit recept na guláš z vepřového masa podle vašich preferencí. Zde jsou některé návrhy na varianty:

Varianty Popis
Guláš s brambory Přidejte do guláše nakrájené brambory a nechte je vařit spolu s masem a ostatními ingrediencemi, dokud nezměknou.
Guláš se zeleninou Do guláše můžete přidat různou zeleninu, jako jsou papriky, mrkev nebo rajčata, aby se zvýšil obsah vitaminů a vlákniny.
Guláš s kořením Experimentujte s různými druhy koření, jako je koriandr, hřebíček nebo fenykl, pro zajímavější chuťový zážitek.

Nejčastěji kladené otázky:

  • Je možné použít jiný druh masa?
  • Ano, recept na guláš lze upravit i s jinými druhy masa, jako je hovězí nebo kuřecí.
  • Jak dlouho lze guláš skladovat?
  • Uchovávejte guláš v chladničce a spotřebujte ho do 3 dnů. Můžete ho také zmrazit a skladovat až několik měsíců.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář