Recept na buchtu s ovocem


Ahoj všichni milovníci pečení a dobrého jídla! Dnes vám přinášíme skvělý recept na buchtu s ovocem, který vám rozhodně udělá radost. Tato buchta je nejen lahodná, ale také snadno připravitelná, což ji dělá ideální volbou pro každou příležitost, ať už je to rychlý dezert nebo slavnostní dobrota na rodinnou oslavu.

Potřebné suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 ml mléka
  • Ovoce dle vlastního výběru (jahody, maliny, meruňky apod.)

Postup přípravy:

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C a připravíte si formu na pečení, kterou vymažete máslem a vysypete trochou mouky.

V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Do druhé mísy rozšlehejte cukr s máslem do pěnivého stavu a postupně přidejte vejce. Poté postupně vmíchejte suché suroviny a mléko, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

Nyní připravte ovoce – umyjte ho a nakrájejte na menší kousky. Můžete použít libovolné ovoce podle své chuti a sezónní nabídky.

Vymažte formu máslem a vysypte ji trochou mouky. Nalijte do ní polovinu těsta, rozprostřete vrstvu ovoce a zakryjte zbytkem těsta.

Buchtu dejte péct do předehřáté trouby a pečte asi 35–40 minut, nebo dokud není buchta zlatavě hnědá a suchý špejle vložený do středu vyjde čistý.

Tipy a triky:

– Pokud máte rádi intenzivnější ovocnou chuť, můžete do těsta přidat také trochu ovocného džemu.

– Experimentujte s různými kombinacemi ovoce – například jahody s malinami nebo meruňky s borůvkami vytvoří skvělou chuťovou symfonii.

– Pokud se bojíte, že by se buchta mohla připečet, dejte pod formu na pečení plech s vodou. Pára z vody zabraňuje přílišnému vysušení těsta.

Takže neváhejte a vyzkoušejte tento skvělý recept na buchtu s ovocem, který rozhodně potěší všechny vaše chuťové buňky. Přejeme vám hodně úspěchů při pečení a dobrou chuť!

Možné variace receptu:

– Místo klasického ovoce můžete do buchty přidat i sušené ovoce, jako jsou rozinky nebo sušené meruňky, pro bohatší chuť.

– Pro milovníky exotických chutí je možné použít mango, ananas nebo kokos, což dodá buchtě zcela nový rozměr.

Časté dotazy:

Otázka Odpověď
Mohu použít zmrazené ovoce? Ano, můžete použít zmrazené ovoce, ale nezapomeňte ho nejprve rozmrazit a odkapat přebytečnou šťávu.
Dá se těsto připravit předem a péct až později? Ano, těsto můžete připravit předem a nechat ho odpočinout v lednici až před pečením. Před pečením pak přivedete těsto na pokojovou teplotu a pečete podle receptu.
Jak dlouho vydrží buchta čerstvá? Buchta s ovocem je nejlepší konzumovat do dvou dnů od pečení, aby byla stále měkká a šťavnatá.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář