Naše společnost se pyšní představením receptu na nejlepší těsto na pizzu s použitím sušeného droždí. Pokud toužíte po dokonalé pizze, která vás okouzlí svou chutí a konzistencí, jste na správném místě.
Přísady
Pro přípravu tohoto úžasného těsta budete potřebovat následující ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 balíček sušeného droždí (7 g)
- 200 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
1. Nejprve smíchejte mouku, sůl a cukr ve velké míse.
2. Do teplé vody přidejte sušené droždí a nechte ho asi 5 minut kvasit, dokud se nezačnou tvořit bubliny na povrchu.
3. Poté vytvořte důlek uprostřed mouky a do něj nalijte aktivované droždí a olivový olej.
4. Pomalu začněte míchat všechny ingredience dohromady, dokud nevytvoříte hladké těsto.
5. Těsto přeneste na pomoučený povrch a hnětejte ho asi 5-10 minut, dokud není elastické a pružné.
6. Vložte těsto zpět do mísy a přikryjte ho utěrkou. Nechte ho kynout asi 1-2 hodiny na teplém místě, dokud se nezdvojnásobí jeho objem.
7. Po vykynutí těsto znovu hnětejte na pomoučeném povrchu a poté rozválejte na požadovanou tloušťku a tvar pizzy.
8. Pokud preferujete křupavou kůrku, před pečením těsto nechte odpočívat asi 15 minut.
9. Poté můžete přidat oblíbené ingredience a péct při teplotě 220 °C po dobu 12-15 minut nebo dokud není pizza zlatě hnědá.
Závěr
S tímto receptem na nejlepší těsto na pizzu sušené droždí si můžete být jisti, že vaše pizza bude skvělá. Nyní je na čase si užít ten lahodný kousek Itálie přímo z vaší kuchyně!
Další možnosti těst na pizzu
Kromě receptu na nejlepší těsto na pizzu s použitím sušeného droždí existuje řada dalších variant, které můžete vyzkoušet. Mezi oblíbené patří:
Těsto | Popis |
---|---|
Těsto s předtavením kvásku | Těsto vyrobené s použitím domácího kvásku, kterému dodává charakteristickou kyselou chuť. |
Těsto na pizzu s pivem | Těsto získává křupavost a zvláštní chuť díky přídavku piva do těsta. |
Těsto s polohrubou moukou | Vyrobené s použitím polohrubé mouky, která dodává těstu jemnou strukturu a lehkost. |
Nejčastěji kladené otázky
- Jak dlouho se má těsto kynout?
- Jaká je ideální teplota pro pečení pizzy?
- Lze použít čerstvé droždí namísto sušeného?
- Jaký je rozdíl mezi sušeným a čerstvým droždím?
Viz také: