Vítejte u nás, kde vám přinášíme tajemství přípravy úžasné domácí paštiky, která vaše chuťové buňky nadchne a vaše hosty překvapí. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si neodolatelnou pochoutku, která se stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.
Ingredience:
Pro přípravu této lahodné paštiky budete potřebovat následující ingredience:
- 400 g kuřecích jater
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g másla
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky majoránky
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- Olivový olej
Postup:
1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Játra očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
3. Přidejte nakrájená kuřecí játra a opékejte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
4. Poté přidejte koření – sůl, pepř, mletý kmín, majoránku a muškátový oříšek. Promíchejte a opékejte ještě asi 2 minuty.
5. Přendejte směs do mixéru a přidejte máslo a smetanu ke šlehání. Vše dobře rozmixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
6. Hotovou paštiku přendejte do misky nebo formy a nechte ji vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně však přes noc.
Podávání:
Tuto výbornou domácí paštiku podávejte se čerstvým pečivem nebo jako součást chladného bufetu. Skvěle chutná i s křupavými toastovými chlebíčky nebo jako pomazánka k opečené bagetě.
Nyní, když znáte náš tajný recept na domácí paštiku, můžete se těšit na chvíle plné chutí a spokojenosti. Příprava je snadná a výsledek stojí za to!
Alternativní ingredience:
Pokud chcete přidat do vaší paštiky trochu odlišnou chuť, můžete experimentovat s alternativními ingrediencemi. Zde jsou některé nápady, které můžete zvážit:
Alternativní ingredience | Množství |
---|---|
Hovězí játra | 400 g |
Houby (např. žampiony) | 200 g |
Sádlo | 100 g |
Červené víno | 50 ml |
Nejčastěji kladené otázky:
- Jak dlouho vydrží paštika v lednici?
- Je možné paštiku zmrazit?
- Můžu použít jiné koření než je uvedené v receptu?
- Existuje varianta vegetariánské paštiky?
Viz také: