Recept na trhané vepřové maso

Vítáme vás u našeho receptu na lahodné trhané vepřové maso! Tento pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jednoduchost přípravy. Trhané vepřové maso je skvělou volbou pro různé příležitosti, od rodinných večeří po společenské události. Pokud toužíte po chutném jídle, které vaše chuťové buňky rozveselí, pak jste na správném místě!

Ingredience:

Zde jsou ingredience, které budete potřebovat k přípravě tohoto fantastického pokrmu:

  • Vepřové plecko – 1 kg
  • Cibule – 2 kusy
  • Česnek – 4 stroužky
  • Koření dle chuti (sůl, pepř, kmín, paprika)
  • Olej
  • Voda

Postup:

Zde je postup, jak připravit trhané vepřové maso:

  1. Nejprve si připravte všechny ingredience.
  2. Vezměte vepřové plecko a očistěte ho od případných nečistot. Pokud je plecko příliš tlusté, můžete ho rozkrojit na menší kusy, aby se lépe uvařilo.
  3. Nasekejte cibuli a česnek na jemné kousky.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Plecko osolte, opepřete a pokmínujte podle chuti. Přidejte papriku pro pikantní aroma.
  6. Přidejte plecko do pánve a za občasného míchání opečte z každé strany, dokud nezíská krásnou zlatohnědou barvu.
  7. Poté zalijte vepřové maso vodou tak, aby bylo zcela ponořené.
  8. Uzavřete poklicí a nechte vařit na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud maso nezměkne a nedá se snadno roztrhat vidličkou.
  9. Poté vyndejte maso z hrnce a nechte ho chvíli odpočinout.
  10. Pak pomocí dvou vidliček nebo rukou rozetrhejte maso na vlákna.
  11. Hotové trhané vepřové maso můžete podávat s rýží, bramborami nebo do sendviče s omáčkou dle vašeho výběru.

Tipy:

Zde jsou některé užitečné tipy, jak připravit dokonalé trhané vepřové maso:

  • Pro bohatší chuť můžete vepřové plecko před pečením marinovat v kořeněné směsi nejméně hodinu nebo přes noc.
  • Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do směsi papriku nebo chilli.
  • Při servírování můžete trhané vepřové maso posypat čerstvou nasekanou petrželkou pro osvěžující efekt.

Sledování těchto jednoduchých kroků vám zajistí skvělé výsledky. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept na trhané vepřové maso a užijte si skvělou chuťovou jízdu!

Alternativní ingredience:

Pokud chcete experimentovat s různými chutěmi, můžete vyzkoušet tyto alternativní ingredience:

Alternativní ingredience Množství
Kořeněná hořčice 1 lžička
Hrášek 100 g
Kukuřice 100 g

Co dělat s přebytkem?

Pokud zbyde nějaké trhané vepřové maso, můžete ho využít k dalším jídlům. Například ho můžete přidat do polévky nebo použít jako náplň do tacos.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář