Recept na kynuté ovocné knedlíky

Chcete-li připravit lahodné kynuté ovocné knedlíky, máme pro vás skvělý recept, který vám zajistí dokonalou chuť i texturu. Tyto plněné knedlíky jsou ideální pro snídani, svačinu nebo dokonce jako sladký dezert. Připravte se na to, že vaše chuťové buňky budou tančit šťastně po každém soustu!

Ingredience:

Zde jsou potřebné ingredience pro přípravu kynutých ovocných knedlíků:

Ingredience Množství
Hladká mouka 2 šálky
Kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Cukr 2 lžíce
Sojové nebo mandlové mléko 1 šálek
Rostlinné máslo (rozpuštěné) 2 lžíce
Ovocná náplň (např. třešně, meruňky, švestky) Podle potřeby
Vanilkový extrakt 1 lžička
Citronová kůra (na ozdobu) Podle potřeby

Postup:

Jak na to?

  1. V misce smíchejte hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a cukr.
  2. Přidejte vanilkový extrakt a rostlinné máslo.
  3. Postupně přilévejte mléko a hněťte těsto, dokud nedosáhnete konzistence, která se lehce odlepí od rukou.
  4. Nechejte těsto odpočívat pod utěrkou po dobu 30 minut.
  5. Rozdělte těsto na menší kousky a do každého vložte kousek ovocné náplně. Formujte knedlíky.
  6. V hrnci přiveďte vodu k varu a opatrně vložte knedlíky do vařící vody.
  7. Vařte knedlíky po dobu 10-15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  8. Vyjměte knedlíky pomocí děrovacího lžíce a nechte je okapat.
  9. Servírujte posypané cukrem a ozdobte citronovou kůrou.

A nyní máte před sebou dokonalou směs kynutých ovocných knedlíků, která vám zaručeně rozveselí den! Bon appétit!

Varianty ovocných náplní

Kromě tradičních náplní jako třešně, meruňky nebo švestky můžete vyzkoušet i další varianty, které dodají vašim knedlíkům zajímavou chuťovou nuanci. Zde jsou některé nápady na ovocné náplně:

  • Jahody a banány: Pro osvěžující a sladkou chuť.
  • Borůvky a maliny: Pro intenzivní lesní ovocnou chuť.
  • Ananas a mango: Pro exotický zážitek plný slunce.

Časté dotazy o kynutých ovocných knedlících

Dotaz Odpověď
Mohu použít jiný typ mléka? Ano, můžete použít jakékoliv rostlinné mléko podle vašich preferencí.
Je možné připravit těsto předem a nechat ho přes noc v lednici? Ano, můžete připravit těsto předem a uložit ho do lednice přes noc, ale nezapomeňte ho nechat zahřát před formováním knedlíků.
Dají se knedlíky zmrazit? Ano, kynuté ovocné knedlíky lze zmrazit a znovu ohřát, ale doporučuje se je konzumovat co nejdříve po jejich přípravě pro zachování nejlepší chuti a textury.

Viz také:

Photo of author

Eric

Napsat komentář